A- A A+

Nyári tábor

Az Élő Fizika tehetséggondozó program elemeként minden tanév végén egyhetes nyári tábort rendezünk a régió érdeklődő tanulóinak, ahol a diákok betekintést nyerhetnek a Debreceni Egyetem Fizikai Intézetének (DE TTK FI) életébe. A tábor 15-20 diák számára nyújt térítésmentes lehetőséget a programban való részvételre. A diákok egy-egy egyetemi oktató irányításával egy kutatási projekt feladatot dolgoznak ki, amelyről a tábor utolsó napján egy prezentáció formájában adnak számot. A jövő generációját vendégül látó DE TTK FI a fizika és a mérnöki tudományok eredményeit is felhasználó laboratóriumait nyitja meg a kiválasztott fiatalok számára. Az egyhetes kutatómunka során betekintést kívánunk adni a kutatómunka szépségeibe és nehézségeibe. A diákok többféle kutatómunka közül választhatnak, a számítógépes szimuláción keresztül az atomi, vagy elektronmikroszkópos vizsgálatokig. Megismerhetik például, hogy hogyan készül egy chip, vagy hogy miként működik a napelem. A kísérletezések és kutatások valódi gyakorlatot biztosítanak, melyekbe akár egyéni, eredeti ötletek is bevonhatók, így ösztönözve a diákok kíváncsiságát, felderítő kedvét. A tábor minden érdeklődő, tehetséges fiatal jelentkezésére számít az Északalföldi régióból. A délutáni és esti programok lebonyolításában a Debreceni Összefogás a Fizikáért egyesület (DÖFI) fizikus és villamosmérnök hallgatói segítenek.


A teljes ellátás napi háromszori étkezést jelent. Gyümölcsöket (banánt, almát, narancsot, barackot, szilvát) és folyadékot a táborozás teljes ideje alatt folyamatosan biztosítunk. Speciális étkezési igényeket (vegetáriánus, lisztérzékeny stb.) figyelembe veszünk.

A Nyári Tábor 2012-ben június 18 és 22 között kerül lebonyolításra. A Nyári Tábor 2011 link alatt betekintést nyerhetsz a tavalyi táborlakók kalandos életébe!

Jelentkezés a táborba

Dr. Cserháti Csaba egyetemi docens: Kutatási területem a szilárdtest reakciók vizsgálata mikro és nanoméretekben. Dr. Cserháti Csaba Ez a terület elsősorban alapkutatás, de mivel a félvezetőgyártásban a méretek egyre csökkenek, hamarosan alkalmazott kutatássá válik. Oktatási tevékenységem során főleg a fizikus és mérnökinformatikus hallgatókkal találkozom, valamint karban tartom és üzemeltetem a Fizika intézet elektronikus oktatási környezetét. Hobbim a hosszútávfutás, több alkalommal futottam ½ maratont, a maratoni távot, egyszer teljesítettem.

E-mail cserhati.csaba@science.unideb.hu Telefon - Honlap -